Гусєв розраховує на 5 мільйонів туристів цього року в області

08 Червня 2020, 10:43

Голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв поділився з журналістами планами щодо туристичного сезону цього року. Голова ХОДА розраховує на збільшення кількості відпочивальників, не зважаючи на пандемію COVID-19 та фінансову кризу, викликану коронавірусом.

Про це під час зустрічі з журналістами Юрій Гусєв розповів кореспондентам Укрінформ. 

«Цього року, не зважаючи на те, що карантин продовжується, послаблюється, але продовжується, ми чекаємо не меншу кількість туристів… Мої очікування, що ми маємо можливість прийняти до 5 млн. туристів цього року, при всьому тому, що були обмеження всі ці місяці», – зазначив Гусєв.

Одночасно керівник області плутається в минулорічних цифрах. Перед початком сезону 2019 херсонська влада розраховувала на 3,5 мільйона туристів.  В січні  2020-го Гусєв заявив про 4 мільйона відпочивальників, що відвідали область. Тепер голова ХОДА приводить цифри вже більші – 4,2 мільйона туристів за сезон 2019. Як таке стрімке зростання показників можливе – невідомо, тим паче, що, як повідомляло видання Новий Візит, минулого літа Генічеський район відвідало на 16% меньше відпочивальників, ніж у 2018-му.

Досягти рекордних позначок Юрій Гусєв сподівається за рахунок внутрішніх туристів, що позбавлені можливості відпочинку в інших країнах.

Також голова ХОДА заявив про відкриття нового туристичного сезону, хоча, за його ж таки словами, Херсонщина чекає на гостей цілий рік.

«Ми сьогодні не відкриваємо туристичний сезон, тому що на Херсонщині туристичний сезон триває 365 днів на рік. Сьогодні ми відкриваємо літній сезон… Цього року літо особливе тим, що ми маємо продовження карантинних обмежень – послаблення, але карантин продовжується, і ми готуємося до курортного сезону», – зазначив Гусєв.