З початку 2020 року піротехніки обласної ДСНС вилучили та знищили 171 вибухонебезпечний предмет часів минулих війн

13 Травня 2020, 12:19

Фото ГУ ДСНС України у Херсонській області

Піротехнічні підрозділи обласної ДСНС практично щодня проводять роботи з обстеження території області, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Так, з початку року станом на 12 травня, піротехніки вже знищили 171 старий боєприпас, серед яких найчисленнішими є артилерійські снаряди – 91 та мінометні міни – 65.

Про це повідомляє ДСНС. 

“З метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  • розбирати вибухонебезпечний предмет”, – йдеться в повідомлені.

Пам’ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Нагадаємо, що херсонська Нацполіція повідомляє про те, що під час заходів на честь закінчення Другої світової війни в Європі, ані в області, ані в обласному центрі грубих порушень порядку зафіксовано не було.