Відремонтований МБАК «Нікополь» повернувся на службу ВМС України

30 Травня 2020, 11:27

Фото Укроборонпром

Державне підприємство «Миколаївський суднобудівний завод» відновило боєздатність малого броньованого артилерійського катера «Нікополь», повернутого росіянами. Катер уже пройшов військову прийомку та залишив акваторію заводу.

Про це повідомляє «Укроборонпром».

«Ми вчасно та в повному обсязі виконали свої зобов’язання перед Міністерством оборони України. Відновлювальні роботи на «Нікополі» завершено, катер уже попрямував до пункту своєї постійної дислокації й готовий до виконання бойових завдань», – повідомив директор підприємства Валерій Калашніков.

Ремонтні роботи на МБАК «Нікополь» тривали під час карантину, розпочавшись у лютому 2020 року. За цей час фахівці Миколаївського суднобудівного заводу провели ремонт зовнішньої обшивки підводної частини катера, гвинто-рульових комплексів, протекторного захисту, донно-бортової арматури й суднових систем та обладнання. Крім того, на заводі відновили електросистеми та електрообладнання МБАКа, виконали фарбування катера.

Нагадаємо, малий броньований артилерійський катер «Нікополь» захопили росіяни в районі Керченської протоки під час походу з Одеси до Маріуполя в листопаді 2018 року. За рік, у листопаді 2019 року, Росія повернула Україні  «Нікополь» разом з іншим броньованим катером і рейдовим буксиром у понівеченому стані.