В Криму активісти допомагають продуктами родинам політв’язнів

02 Травня 2020, 13:19

Фото Кримська Солідарність

У Криму в зв’язку з початком місяця Рамадан з’явилися нові ініціативи. На цей раз була організована доставка молочної продукції для сімей політв’язнів. Про це повідомив координатор «Кримської солідарності» Мустафа Сейдалієв.

«До нас звернувся з такою ініціативою осіба, що побажала залишитися невідомою. В Рамадан кожен поспішає зробити якомога більше добрих справ, більше садака (добровільних пожертвувань). Він організував цю добру справу. Близько 100 передач, в цілому, розвезли по різних містах Криму. Сир, сметана кожному пакеті. Це, на перший погляд буденні речі, але такі ініціативи сьогодні важливі тим, що не дають сім’ям політв’язнів відчути себе самотніми, без підтримки свого народу. Особливо цінно бачити це в місяць Рамадан. Вірю, що таких людей серед нас буде більше і більше », – повідомив активіст.

На сьогоднішній день в ізоляторах і колоніях, розташованих в Криму і на території Російської Федерації, за політично вмотивованими справами  знаходяться під вартою більше 80 чоловік. У багатьох на волі залишилися  багатодітні сім’ї. У родині Сервера Зекірьяева – 13 дітей, в сім’ї Айдера Джаппарова – 8 дітей, у десятків родин не менше 4 дітей.

25 квітня в Криму активісти анонсували нову громадську ініціативу «Іфтар для в’язня». Всіх бажаючих закликали організувати продуктові посилки в ізолятори і колонії політичним в’язням, які незважаючи на арешт, дотримуються посту в місяць Рамадан.

Читати новину російською.