В Херсоні поліцейські викрили на хабарі керівника одного з управлінь центрального органу виконавчої влади

28 Травня 2020, 17:24

Фото Нацполіція

Сьогодні в Херсоні працівники Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Херсонської області задокументували отримання неправомірної вигоди начальником одного з управлінь центрального органу виконавчої влади. 

Про це повідомляє Нацполіція. 

“Правоохоронцям стало відомо, що керівник вимагав неправомірну вигоду від місцевої жительки за вирішення питання щодо пришвидшення реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та подальше утримання від проведення перевірок даних, зазначених у деклараціях.

Сьогодні правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди в сумі 8 тисяч гривень”, – йдеться в повідомлені. 

Ім’я затриманого не розголошується, та видання “МОСТ”, посилаючись на власні джерела, повідомляє, що затриманий – Начальник Херсонського обласного управління Держпраці Віталій Берлим. 

Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі на місці проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення посадовцю підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.