Уряд продовжив карантин, але ввів низку послаблень

04 Травня 2020, 14:00

Фото Детектор Медіа

Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів до 22 травня, проте запровадив низку послаблень після 11 травня. Зокрема, планується відкрити парки, сквери та зони відпочинку.

Про це повідомляє Суспільне. 

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, останні соцопитування свідчать, що більшість українців підтримують введення карантинних заходів і вважають їх оптимальними.

“Уряд, у першу чергу, зацікавлений, щоб якомога швидше запустити всі сфери економіки, які ми вимушені були призупинити через пандемію. У своїх рішеннях ми керуємося виключно даними наших профільних спеціалістів-вірусологів, епідеміологів, працівників клінічних лабораторій та аналітиків академії наук України”, — розповів він.

Прем’єр наголосив, що за їх розрахунками передчасне зняття карантину означає тисячі нових хворих. Зокрема, як і прогнозували у владі, напочатку травня спостерігається пік захворюванності, проте ситуація контрольована.

“Ми наближаємося до так званого помірного плато, коли ситуація є рівною і немає різкого зростання. Ми рухаємося за оптимістичним прогнозом розвитку епідемії в Україні”, — додав Шмигаль.

“Зараз, коли ми вийшли на фінішну пряму, головне — не розслаблятися. З 11 травня ми починаємо зняття перших обмежень, як і передбачалося у нашому плані”, — наголосив він.

За його словами, останніми днями представники Кабміну багато спілкувалися з підприємцями і розуміють запити бізнесу, тож скликали позачергове засідання завчасно, щоб дати бізнесу підготуватися до поступового виходу з карантину”- йдеться в повідомлені.

Шмигаль розповів, що з 11 травня плануються такі пом’якшення: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, перукарень, манікюрних салонів, салонів краси, але за відповідних умов, які вже розробили представниками МОЗ.

Нагадаємо, що усі підрозділи поліції Херсонщини працюють в посиленому режимі. Щодня понад 600 поліцейських у складі автопатрулів та піших нарядів забезпечують публічний порядок в області. Також правоохоронці несуть службу на 18 карантинних постах.