Суд постановив забезпечити привід Едема Бекирова

19 Травня 2020, 11:56

Суддя Центрального районного суду Сімферополя Сергій Деменок відновив розгляд кримінальної справи стосовно Едема Бекирова і задовольнив клопотання прокурора про примусового приводу підсудного до суду.

Про це повідомляє Кримський Процес. 

“З метою недопущення поширення коронавирусної інфекції, слухачів в будівлю суду не пускали. Як розповів адвокат Олексій Ладин, своє клопотання держобвинувач обґрунтував тим, що справа вже 9 місяців знаходяться в суді. Захист заперечувала проти задоволення цього клопотання, наполягаючи на повторному припиненні справи”, – йдеться у повідомлені. 

Нагадаємо, Едем Бекіров був затриманий російськими спецслужбами на в’їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Бекирова звинувачують в скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК Росії (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів).

27 серпня 2019 року Едем Бекіров був звільнений з-під варти для участі в «великому обміні» між Росією та Україною. 9 вересня він був доставлений, разом з іншими українськими політичними в’язнями в Київ.