Представництво Президента в АРК закликає утриматися від перетину адмінмежі АР Крим

02 Травня 2020, 12:50

Фото ДПСУ

Представництво Президента України в АРК закликає громадян  утриматися від планів перетину адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим та м. Севастополя. У випадку ж нагальної потреби особа, що здіснила перетин адмінмежі, має провести 14 діб на обов’язковій обсервації. 

Про це повідомляє Представництво Президента України в АРК. 

“Наголошуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-25» (https://cutt.ly/byhcvLx) на всій території України до 11 травня 2020 року встановлено карантин.

Також цією постановою передбачено обов’язкову госпіталізацію до обсерваторів (ізоляторів) осіб, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки #Крим і м. #Севастополя через контрольні пункти в’їзду/виїзду (#КПВВ). Строк обсервації становить 14 днів.

Не підлягають обсервації (ізоляції) лише ті, хто до перетину КПВВ дав згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома” Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

У зв’язку з цим, просимо утриматися від планів перетину адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим та м. Севастополя.

Нагадуємо, що задля запобігання поширенню коронавірусу Урядом було обмежено перетин громадянами КПВВ з тимчасово окупованим Кримом (розпорядження КМУ від 14 березня 2020 року № 291-р https://cutt.ly/VyhcZVu).

Державна прикордонна служба України може дозволити перетин адмінмежі за наявності та підтвердження гуманітарних потреб у громадян, які прибули на КПВВ, зокрема це може бути:
– смерть близьких родичів;
– необхідність термінового лікування та отримання медичних послуг;
– виїзд з членом родини в Крим/з Криму за умови різної реєстрації місця проживання, але наявності потреб гуманітарного характеру для перетину КПВВ хоча б одним з родини;
– політично мотивоване переслідування окупаційною владою;
– відсутність реєстрації в Криму/на материку, але наявність підтвердження фактичного проживання там”, – йдеться в повідомлені. 

Нагадаємо, що за період з 3 по 30 квітня в судах Криму пройшов розгляд не менше 1455 справ про адміністративні правопорушення, при цьому тільки в 4 випадках було припинено провадження у цих справах.