Поліція Херсонщини оперативно встановила та затримала чоловіка, який підпалив будівлю прокуратури у місті Каховка

27 Травня 2020, 21:12

Фото Нацполіція

На місці події поліцейські виявили розбите скло у кабінеті на першому поверсі та скляну пляшку з частками запальної суміші. Відпрацьовуючи основну версію слідства, тобто вчинення злочину у зв’язку із професійною діяльністю прокурорів, поліцейські не помилились та вже через декілька годин виявили чоловіка, причетного до злочину. 

Про це повідомляє Нацполіція.

“Під час огляду місця події оперативники виявили багато речових доказів: недопалки від цигарок, пляшки із залишками запальної суміші, сірники, полімерні трубки, через які заливалась запальна суміш та фрагмент відбитку від взуття поруч з будівлею прокуратури.

Правоохоронці вилучили всі речові докази та направили на дослідження. Віконне скло кабінету було розбите, за зовнішніми ознаками за допомогою важкого предмету, якого не було на місці злочину. Опитавши працівників прокуратури, поліцейські висунули 5 різних версій, хто міг вчинити злочин, пов’язаний з професійною діяльністю прокурорів Каховської місцевої прокуратури.

Як повідомив начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін, поліцейські залучили кінолога разом зі службовою собакою для встановлення напрямку руху злочинця. Встановивши шлях його пересування, оперативники переглянули записи відеонагляду з сусідніх будівель, на яких побачили чоловіка середніх років у червоній куртці з електричним інструментом в руках. Зовнішній вигляд чоловіка підпадав під одну з версій слідства, тому поліцейські вирішили перевірити її першочергово.

Вже через декілька годин оперативники за силової підтримки роти поліції особливого призначення затримали чоловіка біля одного з місцевих ломбардів, куди він приніс на продаж електроінструмент, за допомогою якого скоював злочин. Також поліцейські порівняли сліди взуття затриманого з тими, що залишились на місці злочину, і вони співпали”, – йдеться в повідомленні.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.347 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу, працівника органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, вчинені шляхом підпалу». Поліцейські затримали зловмисника за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідство триває, вирішується питання про повідомлення йому про підозру.