Новий Хаб на КПВВ «Чонгар» обіцяють збудувати вже восени

06 Травня 2020, 10:17

Фото ХОДА

Новий логістичний об’єкт має з’явитися на КПВВ “Чонгар” за підсумками підписання відповідного меморандуму про співпрацю між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством інфраструктури України, Херсонською обласною державною адміністрацією, а також АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє ХОДА.

«Підписаний сьогодні меморандум містить перелік практичних кроків для передачі цього об’єкта у державну власність та перетворення його на сучасний транспортний хаб. Ми тішимося, що змогли оперативно втрутитись у ситуацію й вчасно виконати проєкт державного значення і зробили усе від нас залежне для його успішного завершення. Дякую всім залізничникам-трударям, що втілили цей проєкт у життя”, – наголосив в.о. голови правління ТОВ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Участь у розбудові КПВВ має взяти компанія  Socar. 

«Це хороший приклад спільних дій, коли є соціально відповідальний бізнес, це компанія Сокар, яка готова допомогти, а також інтерес місцевої влади, яка хоче реалізувати всі потреби людей. Адже для українців, що проживають на тимчасово окупованій території, важливо повертатись додому. Тому, коли вони сюди приходять, мають відчувати, що вони вдома”, –  зазначив Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Яку саме функцію буде виконувати новий хаб та чому саме компанію Socar до реалізації проєкта, не уточнюється. 

Журналістів до підписання меморандуму та візиту делегації на КПВВ “Чонгар” не долучили, посилаючись на небажання порушувати правила карантину.

Нагадаємо, що після того, як на КПВВ Чонгар запрацював Центр надання адміністративних послуг, багато українців, що наразі вимушені жити на території тимчасово окупованого Криму, скористались його послугами. Станом на 4 березня вже понад триста осіб звернулись до ЦНАПу за тими чи іншими питаннями.