На Херсонщині за допомогою тепловізора прикордонники виявляти браконьєра

20 Травня 2020, 11:01

Фото ДПСУ

Під час патрулювання, на узбережжі Джарилгацької затоки Чорного моря, неподалік від Лазурного, за допомогою тепловізора прикордонники виявили місцевого жителя, який забороненими знаряддями лову здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів.

Про це кореспондентам IPC-Херсон повідомив прес-секретар Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов. 

“За допомогою 4 ліскових сіток, загальною довжиною понад 200 метрів, браконьєр виловили 110 рибин атерини, бичка, ставриди, кефалі та оселедця, чим завдав збитків державі на 34 тисячі гривень.
Виявлені водні біоресурси прикордонники передали працівникам Державного агентства рибного господарства, а браконьєра передали в руки правоохоронців. В його діях вбачаються ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом”, – йдеться у повідомлені. 

Нагадаємо, що понад 6 млн осіб в Україні можуть опинитися за межею бідності через соціально-економічну кризу, викликану #COVID19. Зокрема, у скрутному становищі опиняться 1,4 млн дітей. Погіршення економічної ситуації матиме найбільш руйнівний вплив на багатодітні сім’ї, одиноких батьків з дітьми, родини з дітьми до трьох років та одиноких пенсіонерів віком за 65 років.