«Гетьман Сагайдачний» наштовхнувся на російських порушників під час морських навчань

04 Травня 2020, 14:25

Фото Центр військових досліджень

Флагман українського військового флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний» провів у Чорному морі навчальні стрільби з артилерійської установки і здійснив пуск ракет. Під час навчання українські військові моряки зафіксували порушення морського права та присутність Чорноморського флоту РФ в окупованих морських ділянках. 

Про це повідомляє Центр військових досліджень. 

Для проведення випробувань закрили ділянку Чорного моря.

«Гетьман Сагайдачний» виконав низку навчально бойових завдань: провів стрільби з корабельної артилерійської установки АК-100 та знищив умовного противника із зенітної автоматичної артилерійської 30-мм установки АК-630.

Крім того вперше за декілька років корабель провів стрільби з пускового ракетного комплексу ПК-16 задля забезпечення радіоелектронних перешкод, які створюють так звані “хмари” для виведення з курсу наведених на корабель ракет.

Під час навчання українські військові моряки зафіксували порушення морського права та присутність Чорноморського флоту РФ в окупованих морських ділянках. Російські військові розвідувальні кораблі  незаконно знаходилися в стратегічно важливих морських ділянках – у районі Голіцинських газових родовищ.  Там же був помічений російський танкер, який рухався зі сторони окупованих морських районів. Побачивши український фрегат, екіпаж танкера спустив триколор з флагштоку, аби екіпаж «Гетьмана Сагайдачного» не зміг його зафіксувати”, – йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, що протягом семи годин БПЛА Global Hawk, що належить ВПС США,  курсував уздовж південно-західного і південного узбережжя окупованого Криму, а також узбережжя Краснодарського краю РФ.