Для допомоги по безробіттю херсонському бізнесу планують виділити 100 мільйонів гривень

05 Травня 2020, 13:13

Фото ХОДА

Допомога надаватиметься всім підприємствам незалежно від форм власності на весь період карантину та протягом 30 днів після його завершення. За отриманням цієї допомоги «малі» і «середні» роботодавці можуть звертатися до центрів зайнятості за місцем реєстрації.

Про це повідомляє ХОДА. 

“За виплатою може звернутися:
? роботодавець – фізична особа-підприємець або юридична особа, на яку працює до 250 осіб (середня кількість за календарний рік), а річний дохід від діяльності не перевищує суму, еквівалентну 50 млн євро;
? роботодавець, який сплачував єдиний соціальний внесок не менше шести місяців до зупинення (скорочення) діяльності.

«Для роботодавців малого і середнього бізнесу Херсонщини на отримання допомоги по частковому безробіттю на працівників передбачається виділити 100 млн грн. Це суттєва допомога, спрямована на підтримку роботодавців, які сьогодні ще утримують своїх працівників або знаходяться в режимі скорочення/зупинення», – наголосив директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов.

За словами Євгенія Єрашова, заява подається в довільній формі до центру зайнятості за місцем реєстрації роботодавця. І якщо встигнути до 06 травня, роботодавець зможе отримати фінансову допомогу за квітень”, – йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, що кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів до 22 травня, проте запровадив низку послаблень після 11 травня. Зокрема, планується відкрити парки, сквери та зони відпочинку.