З обсервації в Каланчаку втекли вже 19 осіб

10 Квітня 2020, 14:41

Фото ХОДА

Місця для обсервації в районній лікарні смт. Каланчак самовільно покинуло вже 19 осіб. Їх можуть оштрафувати на суму від 14 до 34 тисяч гривень. Всі ці люди перетнули адмінкордон з Кримом після 6 квітня та знаходились на обов’язковій двотижневій ізоляції. 

Про це під час прес-конференції розповів голова ХОДА Юрій Гусєв.

“Я думаю що громадяни бачили сумні кадри про те, як люди втікають з місць обсервації в інших містах та вирішили вчинити так само. Правоохоронці склали на всіх їх протоколи про адміністративне правопорушення, що передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень. Зараз всі вони перебувають на самоізоляції під постійним медико-санітарним контролем”, – зазначив Гусєв.

Відповідаючи на питання журналістів на день раніше, Юрій Гусєв зазначив, що на покращення умов обсервації в Каланчацькій районній лікарні уряд виділить додаткові кошти. Ця заява була відповіддю на звернення осіб, що перебувають під обсервацією. Вони скаржились на низькі температури в лікарні та погане харчування.

Нагадаємо, що поліцейські склали адміністративні протоколи відносно 15-ти чоловік, які самовільно залишили центр обсервації у Каланчацькому районі. Там вони мали перебувати після повернення з Криму. За порушення правил обсервації громадяни мають сплатити штраф від 17000 гривень.