Уряд затвердив перспективний план формування громад області. Нові Каїри та Республіканець увійдуть до складу Милівської ОТГ

29 Квітня 2020, 15:13

Перспективний план формування територіальних громад Херсонщини було затверджено на засіданні уряду 29 квітня. В регіоні планується створити 49 ОТГ.

Села Нові Каїри та Республіканець, як і очікувалось, за перспективним планом приєднаються до Милівської громади, хоча серед мешканців досі немає одностайності у цьому рішенні. Як ми повідомляли раніше в нашому сюжеті, частина мешканців Новокаїрської сільської ради разом із сільським головою підтримували варіант приєднання до Новорайської ОТГ. В селі через це виникла конфронтація, та обидві сторони протистояння так і не змогли досягнути консенсусу.

Зваживши всі аргументи, Херсонська обласна рада затвердила перспективний план формування територій громад області, за яким Новокаїрська сільська рада стає частиною Милівської громади.

Справа пішла на розгляд судів. 

Керівництво Новокаїрської сільради подало апеляційну скаргу на рішення Адміністративного суду, яким було скасовано рішення про приєднання до Новорайської ОТГ. Хоча уже в цьому році замість скасованого судом як незаконного депутати ухвалили ще одне – таке ж самісіньке рішення.

За повідомленням сайту “Новий День”, 22 квітня черговий суд визнав рішення Новокаїрської сільської ради про приєднання до Новорайського законним, та в перспективному плані формування громад Нові Каїри разом з Республіканцем залишились частиною Милівської ОТГ. Це указано в документі, що затвердив уряд.

Загалом на території області планується створити 49 ОТГ. Генічеський та Новотроїцький райони уряд вирішив залишити в іх межах, обравши для їх децентралізації стратегію “один район – одна ОТГ”.