Слідче управління поліції Криму скерувало до суду обвинувальний акт проти “самооборонівця” з Севастополя

01 Квітня 2020, 13:59

Фото Головне управління поліції АРК

Слідчими Головного управління поліції Криму за результатами проведеного досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Севастополя, який у 2014 році приймав участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування «Самооборона Криму».

Про це повідомляє Головне управління поліції Криму на своїй сторінці у Facebook.

“Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений приймаючи активну участь в діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму», був учасником облоги Штабу Військово-Морських Сил України у м. Севастополі. У результаті активних дій так званої «Самооборони Криму» Штаб був захоплений і на територію зазначеного стратегічного об’єкту безпідставно проникли військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації, у зв’язку з чим бойова та мобілізаційна готовність була підірвана через позбавлення підрозділів Збройних Сил України можливості оперативного реагування на військову агресію.

Наразі зловмисник обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань), за що передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років”,- йдеться у повідомлені.

8 січня поточного року працівниками Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі та Державної прикордонної служби України на контрольно-пропускному пункті «Чонгар» при спробі перетину адміністративній межі з тимчасово окупованою територією півострову Крим був виявлений розшукуваний раніше учасник незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Нагадаємо, що для посилення публічної безпеки та контролю за дотриманням обмежувальних заходів в період карантину на Херсонщині, поліція посилила заходи реагування. Спільно з іншими службами в Генічеську встановили три карантинних пости. Читати новину повністю. 

Читати матеріал російською.