Серед 20 звільнених українців немає жодного кримчанина

16 Квітня 2020, 13:27

 На  цьому етапі звільнення українців,  які знаходяться в полоні на території окупованого Криму  та в Росії, немає кримчан. Це ті наші громадяни, які незаконно переслідувались та утримуються Російською Федерацією за політичними мотивами.

Про це повідомляє сторінка у Facebook постійного Представника Президента в АРК. 

“На жаль, в цьому етапі звільнення немає кримчан, які знаходяться в полоні на території окупованого Криму та в Росії. Це ті наші громадяни, які незаконно переслідувались та утримуються Російською Федерацією за політичними мотивами.

Варто сказати, що перемовини зі звільнення наших людей йдуть за двома напрямками – звільнення осіб, що утримуються на території ОРДЛО, та тих, хто перебуває у російських та кримських в’язницях. Це два паралельних напрямки, якими сьогодні займаються і Президент України, і переговорні групи.

Зараз переговори про звільнення українців, які утримуються на території тимчасово окупованого Криму та в Росії тривають. Це найскладніший напрямок по роботі над звільненням наших бранців, і всі ми маємо розуміти, що лише нашої волі для звільнення не вистачає”, – повідомляє Представництво. 

Україна бореться за кожного нашого громадянина – кримського татарина, українця, представника іншої національності, які переслідуються країною-окупантом.

Сподіваємося, що невдовзі на свободі зустрічатимемо і кримських бранців.

Нагадаємо, що черговим кроком окупантів є незаконне включення понад 11,5 тис. земельних ділянок на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь до переліку територій, де земельні ділянки не можуть належати іноземцям та іноземним юрособам на праві приватної власності. При цьому окупаційна влада РФ неправомірно визначає як іноземців й громадян України, які проживають або володіють майном в Криму, але не отримали незаконний паспорт РФ.