Поліція Херсонщини забезпечує публічний порядок поблизу релігійних закладів

19 Квітня 2020, 11:57

Фото Нацполіція

Станом на 7 годину ранку богослужіння вже закінчились у 151 культовій споруді. Участь у заходах взяли близько 1600 громадян. Основний акцент під час охорони публічного порядку поліцейські роблять на профілактиці – роз’яснювальній роботі з вірянами.

Про це повідомляє сайт Нацполіції. 

“Напередодні відзначення Великодня християнами східного обряду Голова Національної поліції України звернувся до вірян та священнослужителів усіх конфесій:

«Не варто випробовувати долю, наражаючи один одного на небезпеку. Особливо беручи до уваги щоденно зростаючі статистичні дані щодо захворювання на COVID-19 та кількість смертей від нього. Завдання поліції – не просто контролювати дотримання закону, а й у співпраці з усіма державними органами забезпечувати збереження життя та здоров’я громадян. Моя позиція у цьому питанні чітка та принципова: якщо не будуть дотримані встановлені законом карантинні обмеження, поліція діятиме жорстко у межах своєї компетенції.

Ми вже спостерігаємо негативні приклади поведінки у храмах декількох областей України, коли, нехтуючи всіма санітарними вимогами та правилами, люди бездумно створюють натовпи всередині та поблизу церков. На всі ці випадки поліція відреагувала як складеними адміністративними протоколами, так і розпочатими кримінальними провадженнями”, – йдеться в повідомлені.

Публічну безпеку та порядок на Херсонщині поблизу храмів забезпечують більше 300 поліцейських. 

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 19 квітня в Україні 5449 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 343 нові випадки.