Особи, що перетинають адмінмежу з Кримом, проходитимуть обсервацію в медичних закладах за місцем проживання

06 Квітня 2020, 13:41

Фото IPC-Херсон

Всі громадяни, що після 6 квітня перетнуть адміністративну межу з Кримом, будуть поміщені на обов’язкову 14-денну обсервацію. Проходити вона буде в медичних закладах за місцем проживання або місцем реєстрації громадян.

Про це під час прес-конференції розповів голова ХОДА Юрій Гусєв.

«Особи, що перетинають КПВВ, відправляються одразу до найближчих районних лікарень. Це Каланчацька, Новотроїцька та Чаплинська районні лікарні.  Потім транспортуються до медичних закладів за місцем реєстрації, де вони перебуватимуть 14 днів. Ми провели нараду з керівництвом Головного управління Нацполіції в АРК та розробили план, як безпечно доставляти цих людей та як убезпечити особовий склад силових структур від можливого зараження», – зазначив Гусєв.

За інформацією прес-служби Херсонського прикордонного загону, станом на даний час дві людини з КПВВ «Каланчак» вже відправлено на обсервацію до Каланчацької районної лікарні.

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.