На в’їздах в Херсон встановлюють блок-пости

02 Квітня 2020, 11:41

Фото зі сторінки Ігоря Козакова

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Соvіd-19, у Херсоні починають працювати медико-санітарні карантинні пости.
Наразі йде облаштування карантинних постів у напрямках: Миколаїв, Берислав, Білозерка та Олешки.

Про це на своїй сторінці повідомляє перший заступник міського голови Херсона Ігор Козаков.

“Цілодобово там чергуватимуть представники Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та медики, які проводитимуть температурний скринінг громадянам, перевірятимуть документи та з’ясовуватимуть причину приїзду та фіксувати осіб, які повернулися із-за кордону. У разі виявлення людей із підвищеною температурою, ними будуть займатися медики, згідно окремого протоколу.

Усі, хто працюватиме на постах, будуть забезпечені засобами індивідуального захисту.

Карантинні пости поки здійснюватимуть функцію контролю за переміщенням транспортних засобів, а у разі погіршення епідеміологічної ситуації та введення більш жорстких заходів карантину, їх функції будуть значно розширені”, – повідомив Козаков. 

За словами Козакова, оскільки в Херсоні та Херсонській області були зафіксовано випадки зараження коронавірусом, потрібно вжити усі заходи для локалізації його можливого спалаху.

Нагадаємо, що за оновленими даними Міністерства охорони здоров’я України, на ранок 2 квітня в Херсонській області нараховується вже 4 випадки лабораторно підтвердженого зараження вірусом COVID-19.