Мінюст презентувало сайт, присвячений опису та аналізу юридичного протистояння з РФ

14 Квітня 2020, 16:03

На веб-сайті ви можете знайти всю інформацію про те, як ведеться юридичне протистояння з Російською Федерацією, хто його веде та подає позови проти Росії, які були подані українською стороною, а також детальний опис перемог та планів. 

Про це повідомляє сторінка Міністерства юстиції України. 

“Усі уже давно звикли до того, що гібридна війна – це не лише і не стільки про відкриті військові дії, скільки про економіку, пропаганду, підкуп, залякування та зомбування.

При цьому одним з ключових напрямків протистояння є юридичний. Юридичний фронт малопомітний, проте вкрай важливий. Ключова його особливість – на ньому в України немає помітної диспропорції у вазі із супротивником. На нього не поширюються домовленості про розведення сил. Там, де не дістане зброя, дістає міжнародне право, санкції та трибунал. На заході «юридична війна» отримала спеціальний термін – lawfare. І на цьому фронті Україна (державні органи та державні підприємства) воює досить непогано.

Ми переходимо від інколи хаотичних тактичних уколів противника до продуманої, комплексної та узгодженої юридичної оборони наших прав та інтересів і задля цього залучено провідних іноземних юридичних радників, які допомагають у розробці стратегії юридичного протистояння”,- йдеться в повідомлені. 

Сайт буде доповнюватись інформацією, наприклад, про роботу з Міжнародним кримінальним судом, куди Прокуратура Автономної Республіки Крим, Офіс Генерального прокурора спільно з неурядовими організаціями вже було направлено багато доказів про використання Росією заборонених методів ведення війни та чисельні воєнні злочини під час окупації Кримського півострова. 

Читати новину російською.