Медики Херсона та китайської провінції Шаньдун обмінялися досвідом щодо боротьби з COVID-19

27 Квітня 2020, 14:38

Провідні спеціалісти у сфері медицини китайської провінції Шаньдун поділилися досвідом із херсонськими колегами. Консультації щодо боротьби з COVID-19 медики Херсонщини отримали від команди китайських колег, які брали участь у боротьбі з коронавірусом не лише в провінції Шаньдун, а й в епіцентрі нового коронавірусу – м. Ухань.

Про це повідомляє ХОДА. 

“Сьогоднішній телеміст для нас дуже важливий. Тому, щоб вивчити успішний досвід КНР, наші провідні медики підключилися до онлайн-трансляції. Ми очікуємо, що телеміст допоможе нам напрацювати рекомендації, які наблизять нас до повної перемоги над коронавірусною інфекцією”, – зазначив голова ХОДА Юрій Гусєв.

“Ми повинні боротися пліч-о-пліч і разом долати труднощі, розвивати тісне співробітництво у медичній сфері та спільно захищати безпеку громадської охорони здоров’я, а також об’єднати зусилля, щоб здобути остаточну перемогу в боротьбі людства з основними інфекційними захворюваннями”, – повідомив начальник Канцелярії закордонних справ провінції Шаньдун Цай Сяньцзінь.

Фахівці обох сторін обговорили епідеміологічний стан, заходи профілактики і лікування COVID-19.

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 27 квітня в Україні 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 220 летальних, 864 пацієнти одужали. Зокрема, хворобу підтверджено у 614 дітей та 1 749 медиків.