Кладовища в області будуть зачинені з 20 квітня по 3 травня

25 Квітня 2020, 12:50

Фото Еспресо TV

Обласною комісією ТЕБ і НС було прийнято рішення про закриття кладовищ в області на час поминальних днів – з 20 квітня по 3 травня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє ХОДА. 

❗️Шановні мешканці Херсонщини!

Цього року через поширення епідемії коронавірусу та карантинні обмеження будь-які додаткові контакти з людьми можуть бути для нас небезпечними.

Обласною комісією ТЕБ і НС було прийнято рішення про закриття кладовищ в області на час поминальних днів – з 20 квітня по 3 травня.

Проведення обрядів поховань дозволяється із дотриманням заходів особистої безпеки. Просимо всіх із розумінням ставитись до цих заходів, адже це передусім ваша безпека та безпека ваших близьких‼️

 з 13:00 25 квітня до 06:00 27 квітня буде запроваджено додаткові обмежувальні заходи, зокрема щодо пересування та перебування людей у громадських місцях на території м. Олешки, м. Генічеськ, с. Малі Копані та с. Солонці.

В рамках боротьби з коронавірусом відповідні заходи застосовують й інші європейські країни.

Не варто відвідувати кладовища під час поминальних днів.

Суть поминання – це молитва, тож давайте згадаємо про тих, кого вже немає з нами, у наших з вами домівках!

Відвідати могили можна буде після карантину, на Троїцьку батьківську суботу – 6 червня. І пам`ятайте, що поминання померлих можливе будь-якого дня у приватній чи церковній молитві”, – йдеться у повідомлені. 

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення про закриття трьох населених пунктів на карантин.