Кінофестивалі, що в умовах карантину працюватимуть онлайн

17 Квітня 2020, 11:58

Зараз культурна сфера, як інші сфери, пристосовується до ситуації, яка склалась у зв’язку з карантином. Хоча концерти, тури, кінопокази, виставки, презентації та різні заходи перенесено на інший час, безліч митців переходять до онлайн-виступів. Яскравий приклад переходу в онлайн показала сфера кінофестивалів.

Про це повідомляє Український кризовий медіа-центр. 

“? Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA – онлайн. Передбачаються:
І. Публічні онлайн-трансляції на сайті docudays.ua правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей DOCU/КЛАС.
ІІ. Віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де можна буде переглянути понад 50 фестивальних стрічок з конкурсних та позаконкурсних програм.
ІІІ. Ексклюзивні онлайн-події для власників (-ць) індустрійних акредитацій DOCU/ПРО.
Всі покази відбуватимуться з 24 квітня до 3 травня безкоштовно. За можливості, можна зробити благодійний внесок на сайті фестивалю.

? Онлайн-фестиваль європейського кіно – 8 хітів із відеокоментарями українських критиків. Дивіться безкоштовно з 21 по 27 квітня: https://eurofest.org.ua/?fbclid=IwAR008nclIj9bl5f7CPdomW-ESeBs6fmghiV9H3wGGDzdgsHMo4Rn_9jnFQI. Подію організовано за підтримки European Union in Ukraine.

? Tribeca – кінофестиваль, який проходить у Нью-Йорку, США. З 15 по 26 квітня відбудеться кінопоказ та нагородження призів онлайн. Також буде представлено кращі короткометражні фільми від режисерів-випускників Tribeca Film Festival. Щодня буде доступно до перегляду один короткометражний фільм.

? Міжнародний фестиваль фільмів про права людини пройшов у Женеві. В умовах поширення коронавіруса дебати і покази фільмів транслювали на онлайн-платформі. У віддаленому форматі працювало і журі, яке за підсумками перегляду конкурсних робіт представило список лауреатів,”- йдеться в повідомлені. 

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 17 квітня в Україні 4662 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 501 новий випадок.