Херсонським журналістам дозволять користуватися громадським транспортом під час карантину

08 Квітня 2020, 12:00

Фото Детектор Медіа

Представникам засобів масової інформації в Херсоні дозволять користуватися громадським транспортом на час карантину.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник міського голови Ігор Козаков.

Після розгляду відкритого листа від Інститут Масової Інформації (ІМІ), голови первинного осередку ХОО НСЖУ Оксани Жиляєвої, голови Херсонської організації НМПУ Алли Дігтяренко, голови Херсонського клубу екстремальної журналістики Сашка Карпенка, я вніс на розгляд виконкому пропозицію щодо можливості користуватися громадським транспортом представникам ЗМІ та особам, що забезпечують зв’язок та комунікації за їх існуючими службовими посвідченнями.
Члени виконкому підтримали мою пропозицію.
Представники ЗМІ не мають бути обмежені в пересуванні”, – зазначив Козаков.

За день до прийняття рішення, херсонські журналісти опублікували відкритого листа до міського голови, в якому наголосили на необхідності вільно пересуватися містом задля виконання своїх професійних обовязків.

“Журналістів не занесено до переліку працівників, які, відповідно до підпункту 9 пункту 2 Постанови 255, мають перевозитись автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі. Однак, на нашу думку, з огляду на положення Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”, ухваленого Верховною Радою України 30 березня 2020 року, журналісти мають бути забезпечені необхідними документами для безперешкодного пересування”, – йдеться у листі.

За словами Козакова, представники ЗМІ мають заповнити форму для отримання тимчасового посвідчення, що дозволить їм користуватися громадським транспортом. Посилання на форму.

Нагадаємо, що за вихідні дні на Херсонщині працівники поліції виявили двох громадян, що повернулися з-за кордону і порушили правила обсервації. Громадяни самовільно залишили пункт обсервації, тим самим, наражаючи на небезпеку оточуючих.