Херсонська область не прозвітувала про ситуацію з поширенням коронавірусу за минулу добу

20 Квітня 2020, 13:11

Министр здравоохранения Украины Максим Степанов во время заседания Кабинета Министров Украины, в Киеве, 8 апреля 2020 г. Фото Пресс-служба Кабинета Министров Украины / УНИАН

Сім областей не прозвітували про ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 за минулу добу. Серед них і Херсонська. 

Про це повідомляє Суспільне посилаючись на главу МОЗ Максима Степанова.

“Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області не надали жодної інформації про тестування українців на коронавірусну інфекцію”, – сказав він.

Вказано, що Степанов дав доручення головному державному санітарному лікареві Віктору Ляшку з’ясувати причини цієї ситуації.

У МОЗ повідомили, що минулого тижня був приріст випадків захворюваності на COVID-19 у діапазоні від 6,9 до 11,2%. Найбільша кількість нових випадків зафіксована у четвер, 16 квітня – 501 особа. У міністерстві уточнили, що так як інкубаційний період коронавірусної хвороби складає до 14 днів, “цілісну картину порушення карантинних заходів на Вербну неділю можна буде побачити цього тижня”.

В Україні вже третю добу поспіль фіксують зменшення кількості нових хворих на COVID-19. Загалом з початку епідемії в Україні виявили 5 710 випадків. Одужали 359 людей, померли – 151.