В Херсонській області госпіталізовано 7 осіб з підозрою на коронавірус

18 Березня 2020, 14:19

Фото має ілюстративний характер . Фото IPC - Херсон

В Херсоні виявлено 7 підозр на зараження вірусом COVID-19, одна з них, скоріш за все, підтвердиться найближчим часом.

Про це на позачерговій сесії Херсонської обласної ради повідомив Директор департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

“На сьогодні до закладів охорони здоров’я в нашій області звернулось та госпіталізовано сім чоловік. Вірогідність наявності коронавірусу у одного з них дуже висока. Аналіз передано до міста Києва для проведення відповідного обстеження. Ця жінка знаходиться в боксі інфекційної лікарні. Та протокол її лікування ведеться вже як при коронавірусній інфекції. З сьогоднішнього дня всі заклади охорони здоров’я переходять на суттєво змінений розпорядок роботи”, – зазначив Короленко.

Наразі чітко визначено заходи охорони здоров’я, що будуть перепрофільовані під лікування коронавірусу. Заклади, що не мають інфекційних відділень, будуть займатися питаннями обсервації. Визначено 7 закладів в області, які будуть перепрофільовані під прийом  хворих на коронавірус.

Нагадаємо, що штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм може становити  від 17 тис. до 32 тис. гривень. Докладніше за посиланням. 

Читати новину російською.