В Херсоні відбулась “феміністична” хода

08 Березня 2020, 13:55

Фото IPC-Херсон

Близько сотні представників різних громадських об’єднань провели в Херсоні ходу, присвячену 8-му березня. Метою своєї акції організатори зазначають акцентування уваги суспільства на гендерних проблемах.

Про це кореспонденту IPC-Херсон розповіла одна з організаторок акції Марина Усманова.

“У Верховній Раді України менше 20% жінок, а закони вони приймають для всіх 100% українок. Ми за те, щоб жінки більш повно взяли участь у політичному та соціальному житті країни.
Крім того, не слід забувати й про домашнє насилля, жертвами якого, в переважній більшості, стають саме жінки. Нам потрібні центри захисту від насилля, громадські організації та влада мають звернути увагу на дискримінацію за гендером, що повсякчас відбувається у нашому суспільстві”, – заявила Усманова.

Окрім акціянтів, на площі зібрались і противники подібних маршів. Представники патріотичних організацій наголошують — такі заходи направлені на нагнітання внутрішнього напруження в суспільстві, що, за умов війни в Україні, просто недопустимо.

“Більша частина активістів, що зібралась сьогодні на площі, також є активними учасниками ЛГБТ спільноти. Подібні акції провокують агресію та негатив. Україна знаходиться у стані війни з нашим північним сусідом та за таких умов я вважаю недопустимим проводити мітинги у підтримку ЛГБТ чи радикального фемінізму. Це підриває засади традиційного українського суспільства та послаблює нас як націю”, – розповіла нашим кореспондентам лідерка місцевої Самооборони Інна Усачова.

Окрім феміністок та феміно-скептиків, на площі були присутні ще близько двохсот представників Нацполіції, що й склало більшу частину ходи.