Українці здобули незалежність, але більшість з них так і не стала патріотами — Сулейманов

09 Березня 2020, 12:33

Фото IPC-Херсон

Українцям потрібно ще пройти великий та тернистий шлях до самоусвідомлення себе як нації. До цього моменту вони будуть вразливі до зовнішніх факторів та залежні від інших, більш згуртованих народів.

Про це під час зустрічі з політичними в’язнями кореспондентам IPC-Херсон розповів член Меджлісу кримськотатарського народу Абмеджит Сулейманов.

“Пробачте мені, але зараз в Херсоні є вулиця Потьомкіна, який знищив козацтво за наказом Катерини. Є вулиця Воронцова, який також займався геноцидом українців. Біля Дніпра є пам’ятник, на якому висічене ім’я Екатерини — це ті, хто знищував українську націю.
Українці державу свою здобули, але патріотами своєї Землі більша частина з них так досі й не стала. Вибачте, та це болісна правда. І не буде в Україні нормального життя, поки самі українці цього не зрозуміють”, – зазначив Сулейманов.

На думку Абмеджида, потрібно добре засвоїти уроки Вітчизняної історії, щоб не повторювати помилок надалі. Дружба українського та кримськотатарського народу перевірена століттями. Та зараз, наприклад, в апараті Херсонської ОДА працює лише одна представниця цього народу. Це недопустимо, адже на території області компактно мешкає багато тисяч кримських татар.

Нагадаємо, що, на думку Сулейманова, радикальні та вчасні рішення української влади могли б зупинити захоплення кримського півострова росіянами та зберегти АРК у складі України. Владі в Києві не вистачило політичної волі та сміливості, щоб відкрито протистояти агресії. Подробиці за посиланням.