У Милівській ОТГ з’явився свій сімейний лікар

27 Березня 2020, 12:32

Фото IPC-Херсон

У Милівській ОТГ після року пошуків з’явився свій сімейний лікар, точніше лікарка – Алізаде Анна Ігорівна.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив в.о. старости  села Качкарівка Милівської громади Юрій Бутівчак.

Як повідомив у коментарі IPC-Херсон голова Милівської громади Олег Яхнієнко, громада вже понад рік перебувала у пошуках сімейного лікаря. За цей час було підготовлено будинок для майбутнього лікаря, в якому зроблено ремонт та надані всі побутові умови для комфортного проживання.

“Понад рік ми шукали потенційних кандидатів на сімейного лікаря, скрізь надавали оголошення. До нас зверталися люди, але тут же була умова – переїзду до нас на постійне проживання. У зв’язку з цим ми придбали будинок та обладнали його для комфортного проживання. Крім того, ми вирішили стимулювати сімейного лікаря, призначивши йому оплату праці до 20 тисяч гривень. І знайшли сімейну лікарку з Нової Каховка, яка закінчила Запорізьку медичну академію”, – говорить Олег Яхнієнко.

Тепер мешканці Милівської громади зможуть укладати декларації із сімейним лікарем на місці, і вже на консультацію до свого лікаря не потрібно буде їхати в місто Берислав, що дуже актуально у зв’язку із обмежувальними заходами в країні, пов’язаними із розповсюдженням коронавірусної інфекції, які передбачають, зокрема, і повну відсутність громадського транспорту на міжміських сполученнях.

Варто зазначити, що лікарка Анна Ігорівна переїхала в громаду не сама, а зі своїм чоловіком, який теж є лікарем, тільки радіологом. Проте, за словами Олега Яхнієнко лікар готовий навчатися далі і пройти перепрофілювання. Ба більше, в Милівській громаді є амбітний план — створити на своїй території комунальне медичне підприємство, тобто свою лікарню.

“Бериславська лікарня направляє чоловіка нашої сімейної лікарки на навчання в місто Одесу, і він в нас буде керівником КМП у Милівській громаді. Тобто ми створюємо свою лікарню. Дасть Бог, медична субвенція в нашій державі і надалі буде перераховуватися, і коли в нас буде своє КМП, вона вже буде перераховуватися не на Берислав, а нам. Відтак ми будемо набирати штат: терапевта, педіатра, гінеколога тощо”, – розповів Яхнієнко.

 

Раніше у Милівській громаді в тому ж селі Качкарівка відкрилася поліцейська дільниця, що також сприяє наближенню основних соціальних послуг для громадян цієї громади

Нагадаємо, що у  листопаді минулого року конфлікт між двома об’єднаними громадами в Херсонській області, завдяки матеріалам наших кореспондентів, набув великого розголосу. Дві частини мешканців Новокаїрської сільради ніяк не могли знайти консенсусу, в якому з двох запропонованих ОТГ продовжити своє існування після завершення процесу децентралізації. Подробиці у відео.