Ситуація з продуктами в області перебуває під контролем ХОДА – Бутрій

18 Березня 2020, 10:48

На фото полиці у львівському супермаркеті. Автор - Ярослав Світлий

Відбулася спільна нарада з керівництвом мережевих продуктових маркетів, виробників та оптових постачальників продуктів харчування, представниками фермерських господарств області з метою вивчення ситуації, яка склалася у продовольчому сегменті та які стратегічні запаси продовольства є на період введення карантину.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій.

“На сьогодні усі маркети на Херсонщині у повному обсязі забезпеченні необхідними продуктами харчування, доставки відбуваються щодня, на складах є залишок: фреш-категорії від 5 – 7 діб та продуктів тривалого зберігання від 20 – 60 діб.
На даний час служба доставки продуктів є лише у маркету Таврія В, що розташований у Таврійському мікрорайоні, тож ми запропонували іншим продуктовим мережевим магазинам передбачити цю послугу.
Вчора надано доручення головам районних державних адміністрацій, органам місцевого самоврядування (за згодою) стосовно проведення роботи з метою актуалізації інформації щодо кількісті одиноких мешканців області, визначення їх потреби в продуктах та медикаментах. Триває робота в організації спеціальних мобільних груп, які б здійснювали доставку ліків та продуктів харчування вказаній категорії громадян”, – йдеться у повідомлені.

Також Бутрій зазначив, що адміністрація щонеділі буде отримувати звітність про запаси продовольчих товарів від мережевих маркетів області.

Нагадаємо, що для запобігання поширенню в Україні хвороби COVID-19 Уряд прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополь та виїзду з неї. Читати новину повністю. 

Читати новину російською.