На Херсонщині прикордонники виявили браконьєрів

05 Березня 2020, 11:56

Фото ДПСУ

Під час патрулювання морської ділянки кордону прикордонники Херсонського загону продовжують виявляти осіб, які здійснюють браконьєрську діяльність.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів прес-секретар Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

“На узбережжі Джарилгацької затоки Чорного моря, поблизу села Красне, прикордонники виявили мешканця Скадовського району, який забороненими знаряддями лову здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів.
За допомогою 3 ятерів браконьєри виловили 200 рибин ятерини, 4 кілограми рибин бичка та 16 кілограмів Чорноморських креветок, чим міг завдати збитків державі на 19 тисяч гривень”,- розповів Шевцов. 

Відповідно до статті 63 Закону України «Про тваринний світ» виявлені водні живі ресурси прикордонники випустили у природнє середовище, а браконьєра передали в руки
правоохоронців. В його діях вбачаються ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом».

Нагадаємо, що зметою стабілізації обстановки на адміністративній межі з ТОТ України АР Крим та узбережжі Чорного та Азовського моря, недопущення порушення прикордонного режиму на ділянках відповідальності Херсонського та Бердянського прикордонних загонів, прикордонниками Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони проводяться спеціальні заходи з залученням мобільних підрозділів, прикордонної авіації, кораблів та катерів морської охорони. Подробиці у матеріалі. 

Читати новину російською.