На Херсонщині не виявлено випадків захворювання коронавірусом

16 Березня 2020, 12:05

Фото IPC-Херсон

На цей час в Херсонській області не виявлено жодного випадку захворювання на COVID-19. Щоправда, влада визнає, що в області немає тестів, що діагностують це захворювання.

Про не виявлення випадків коронавірусу на Херсонщині повідомив директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко на селекторній нараді в ХОДА.

«Всі заходи щодо недопущення і поширення на території Херсонської області випадків коронавірусу повинні виконуватись цілодобово. Найголовніше – це соціальна ізоляція наших жителів, адже унікальність коронавірусу у його швидкому поширенні без видимих загальних ознак», – зауважив Віктор Короленко.

За його словами, на сьогодні з резервного фонду виділено 700 тис. грн, які розподілені між обласною інфекційною лікарнею та центром екстреної медичної допомоги.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації, відповідаючи на питання місцевих журналістів у себе на сторінці у Facebook, підтвердив, що в області на цей час відсутні тести на COVID-19.

“Поки ми людей з симптомами розміщуємо в інфекційній лікарні й аналізи відправляємо у столицю”, – зазначив Гусєв.

Та за словами Короленка, Херсонська область скоро отримає додаткові апарати ШВЛ. Крім того, надійдуть до Херсонщини та тест-системи для виявлення коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, що в Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася з Італії протягом останніх 14 днів.  Подробиці за посиланням.