Херсонця ув’язнили в Криму на 6 років за молитву

05 Березня 2020, 12:22

Фото Кримський процес

6 років позбавлення волі з відбування покарання в колонії загального режиму – такий вирок оголосили суддя Джанкойського районного суду Марія Єрмакова у кримінальній справі стосовно Сергія Філатова, який звинувачується  в тому, що продовжував діяльність місцевої релігійної організації “Свідків Єгови”, визнаної екстремістською на території РФ . Після оголошення вироку, Філатова забрали в СІЗО прямо з будівлі суду.

Про це повідомляє сайт “Кримський процес”. 

“Згідно обвинувального висновку, Сергій Філатов в невстановлений слідством час, не пізніше 13 жовтня 2017 року, здійснив дії організаційного характеру, спрямовані на продовження протиправної діяльності місцевої релігійної організації Свідків Єгови «Сиваш», що виразилися в проведенні зборів, релігійних виступів, а також пропаганді релігійних ідей зазначеної організації, використовуючи для цих цілей житло за місцем його реєстрації.

Сам Сергій Філатов, після виступу з останнім словом, висловив думку, що переслідування за віру тільки згуртовують людей, а також висловив надію, що буде винесений виправдувальний вирок, оскільки ніякого злочину він не скоював, а «тільки молився і співав пісні з сім’єю в своєму будинку “”, – зазначає “Кримський процес”. 

Сергій народився в 1972 році в с. Привільне Херсонської області, його батьки, як і раніше живуть в цьому селі, Сергій в 2003 році переїхав до Криму.

Нагадаємо, що на думку Едема Бекірова,запорука миру на Сході України — це повернення Криму до її складу. Тільки так можна припинити війну та повернути Україні тимчасово окуповані території. Читати докладніше. 

Читати новину російською.