Херсонські священники в умовах карантину провели хресну ходу

23 Березня 2020, 12:22

Фото Православна Херсонщина

Представники УПЦ МП, не зважаючи на оголошений в країні карантин, провели імпровізовану хресну ходу навколо Херсона. На їхню думку, даний ритуал має убезпечити місто від поширення на нього вірусу COVID-19. 

Про це повідомляється на сайті “Православна Херсонщина”. 

“22 березня 2020 року, в дні загальної молитви проти розповсюдження небезпечної вірусної інфекції, Високопреосвященніший Іоанн, митрополит Херсонський і Таврійський, разом з митрополитом Уманським і Звенигородським Пантелеймоном, очолили хресний хід навколо Херсона з Касперівської ікони і Різою Божої Матері, частиною Животворящого Хреста Господнього, іконою і мощами праведного воїна флотоводця Феодора Ушакова та іконою всіх Херсонських святих. У хресній ході також брали участь міські священнослужителі.

Сьогоднішній хресний хід навколо Херсона з молитвами про припинення поширення коронавируса в Україні відбувався з животворящим Хрестом Господнім, як символом нашого спасіння, Касперівської ікони Божої Матері – головною святинею Херсонського краю, Різою Божої Матері, іконою та мощами праведного воїна Феодора (Ушакова) – покровителя Херсона , що врятував наше місто під час епідемії чуми в кінці 18-го століття, і іконою всіх Херсонських святих”, – йдеться в повідомлені. 

Нагадаємо,  даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 23 березня в Україні 73 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Докладніше за посиланням. 

МОЗ наголошує – Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування!!!

Читати новину російською.