Запорізька та Херсонська області уклали план заходів про співробітництво

08 Лютого 2020, 15:38

Фото Запорізької ОДА

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок зустрівся із головою Херсонської облдержадміністрації Юрієм Гусєвим. Робоча зустріч була присвячена налагодженню співробітництва сусідніх областей, координації роботи між обласними державними адміністраціями та зміцненню міжрегіональних економічних, культурних та технічних зв’язків.

Про це йдеться у повідомлені на сайті Запорізької обласної державної адміністрації. 

” Голови обласних адміністрацій підписали План заходів до Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво між обласними державними адміністраціями Запорізької та Херсонської областей. У документі йдеться про сприяння взаємному розвитку торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва; розвитку спільної діяльності суб’єктів господарювання, включаючи заохочення, підтримку і захист інвестицій та створення нових робочих місць”, – йдеться у повідомлені.

Сторони підтримують двостороннє співробітництво, у тому числі малого та середнього бізнесу, а також сприяють проведенню виставок і ярмарків продукції підприємств Херсонської та Запорізької областей.

Нагадаємо, що співробітники та археологи Національного заповідника “Хортиця” виявили під час розкопок поблизу села Республиканець Бериславського району Херсонської області, де розташована Кам’янська Січ та нещодавно створений однойменний національний природний парк, два давні поховання. Деталі у публікації. 

Читати новину російською.