Закон про вільну економічну зону для АРК має бути скасовано – Лубінець

11 Лютого 2020, 23:10

Фото IPC-Херсон

Закон про ВЕЗ для тимчасово окупованого півострова приніс тільки негатив та дискомфорт. 

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Дмитро Лубінець. 

“Неодноразово на зустрічі з правозахисними організаціями підіймалось це питання і на даний час всі сходяться на тому, що цей закон потрібно скасовувати. Нічого, окрім перепон, які створюються додатково для людей, які є внутрішньо переміщеними  особами  з тимчасово окупованого Криму та ніякого позитиву цей закон не приніс”, – зазначив Лубінець.

Також Лубінець розповів, що 12-го лютого, на засіданні Комітету, що відбудеться на КПВВ “Чонгар”, буде розглянуто  питання щодо скасування цього закону. Він сподівається, що Верховною Радою якнайскоріше вільну економічну зону на території АРК буде скасовано.

Нагадаємо, що делегація представників Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій відвідала КПВВ “Каланчак” та ЦНАП у Чаплинці. Подробиці за посиланням.

Читати новину російською.