В кількох районах області відсутні аптеки, що реалізують підконтрольні наркотики

03 Лютого 2020, 13:53

Фото IPC-Херсон

У трьох районах Херсонської області в жодній аптеці неможливо придбати знеболювальні наркотичні речовини за рецептом. Вони просто відсутні.

Про це під час селекторної наради в ХОДА розповів керівник державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Херсонській області Віталій Данько.

“У нашій області існує проблема забезпечення населення наркотичними засобами та психотропними речовинами в медичних цілях. Є райони, в яких немає жодної аптеки, де б здійснювався обіг цих підконтрольних речовин. Це Білозерський, Високопільський та Каланчацький райони. Звісно, органи виконавчої влади не можуть на пряму вплинути на господарську діяльність аптек та змусити їх отримувати відповідні ліцензії. Та органи місцевого самоврядування та власники комунальних аптек повинні усвідомлювати, що серед жителів їх районів є онкохворі та люди, які проходять пост реабілітаційний період,” – зазначив Данько.

На думку Данько, керівники аптечних закладів повинні усвідомлювати, що змушують своїх земляків їхати за наркотичними засобами до іншого району та навіть до обласного центру. Щоб цього не відбувалось, аптеки мають отримати ліцензії та забезпечити свої райони знеболювальними речовинами.

Нагадаємо, що 9 серпня голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв підписав Меморандум з представником компанії «Advanter Health» Ярославом Сірим по впровадженню в медзакладах Херсонщини  автоматизації ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді. Подробиці за посиланням. 

Читати новину російською.