В Каланчацькій РДА попереджають про можливу діяльність російських спецслужб в регіоні

03 Лютого 2020, 15:08

Фото IPC-Херсон

Російські спецслужби намагаються дестабілізувати ситуацію в прикордонному з тимчасово окупованим Кримом регіоні.

Про це на своєму сайті попереджує Каланчацька державна районна адміністрація, посилаючись на інформацію СБУ АРК.

“Хочемо повідомити вам, що Головним управлінням Служби безпеки України в АР Крим в ході виконання покладених завдань отримано інформацію щодо спроб спецслужб іноземних держав загострити та дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в прикордонних з Кримським півостровом районах Херсонської області; здійснити компрометацію працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.

Разом з тим, представниками країни-агресора здійснюються наступні заходи:

– проводиться робота з опосередкованого маніпулювання суспільною свідомістю населення регіону в цілях провокування масових заворушень, направлених на силове розблокування каналу для постачання води на тимчасово окупованій території України АР Крим

-формування у міжнародної спільноти та правозахисних організацій думки щодо ігнорування Україною намірів вирішити вказану проблему;

-у контексті започаткування нового логістичного напрямку у форматі відкриття залізничного з’єднання РФ і  ТОТУ АР Крим сполученням «Москва-Сімферополь» російськими пропагандистськими ЗМІ започатковано активну інформаційну кампанію щодо публічних закликів до відвідування території РФ з Кримського півострову через т. зв. «Керченський міст» в порушення законодавства України у сфері державного кордону.

Водночас, ситуація, що склалася викликає невдоволення у представників окремих громадсько-політичних об’єднань, у т.ч. Меджелісу кримськотатарського народу.

Звертаємо вашу увагу, що вказані дії містять ознаки кримінальних правопорушень, що передбачені Кримінальним кодексом України. а саме: ст.109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), ст.110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»),” – йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, що нещодавно відкритий на КПВВ “Каланчак” ЦНАП працює в штатному режимі, та не надає повного обсягу послуг і дотепер.  Докладніше читайте тут.

Новина російською.