В Херсоні відзначили День спротиву російській окупації

26 Лютого 2020, 19:49

Фото IPC -ХЕрсон

Більше сотні херсонців зібрались на головній площі міста, щоб відзначити День кримського спротиву російській окупації. В акції взяли участь представники Меджлісу, громадські активісти, журналісти та члени різних політичних партій.

Про це повідомляє IPC-Херсон.

“Я радію, що на площі сьогодні зібралось стільки гарних людей, котрі вболівають за Україну. Сьогоднішній день назавжди увійде в історію нашої Держави як День протидії окупації. В цей день, шість років тому, у Сімферополі зібралось майже 20 тисяч людей. 20 тисяч сердець, яким було не байдуже майбутнє Криму. Як тоді, так і зараз, ми бачимо Крим лише українським!”, – наголосив представник Меджлісу кримськотатарського народу Ібрагім Сулейманов.

“Ми діти різних народів, але об’єднує нас наша любов до Батьківщини. Саме українці та кримські татари героїчно протистояли окупації нашого Криму. Багато з них загинуло чи зникло. Ще більше зараз в тюрмах путінського режиму. Та жодна окупація не триває вічно. І, я свято в це вірю, наші два народи рано чи пізно знову заживуть в мирі та злагоді у звільненому від окупантів Криму”, – зазначив представник від ВО “Свобода” Віталій Урбанський.

Зібрання вшанувало хвилиною мовчання жертв радянських та російських репресій в Криму.

Читати новину російською.