Представники Омбудсмана виявили проблеми в гуртожитках, де проживають внутрішньо переміщені особи

03 Лютого 2020, 11:47

Фото Офісу Омбудсмана

Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ісмаіл Халіков, разом з регіональними представниками Февзі Каракашем та Артемом Ковалем, за участю представника Міністерства з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб здійснили моніторинг місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про повідомляється на сторінці Офісу Омбудсмана України   у Facebook.

“Метою візиту був моніторинг дотримання прав внутрішньо переміщених осіб на соціальних захист та на гідний рівень життя.

Внутрішньо переміщені особи на території міста Херсона проживають у декількох гуртожитках та забезпечені всім необхідним. У 2015-2016 рр. в гуртожитках були проведені ремонтні роботи за рахунок коштів, виділених Євросоюзом. Проте, через тривалу експлуатацію та порушення будівельних норм під час ремонту, декілька поверхів перебувають у непридатному для проживання стані. Так, в деяких кімнатах не працює опалення, майже у всіх санвузлах пліснява. Через вологість у приміщеннях мешканці хворіють на легеневі захворювання, навіть є випадки туберкульозу. Фасадна частина будівлі вимагає термінового ремонту, оскільки там повністю відсутня гідроізоляція,”- йдеться у повідомлені.

Докладний звіт за результатами перевірки та рекомендації будуть направлені на адресу об’єкту моніторингу.

Як ми вже повідомляли,  800 тисяч євро від Євросоюзу херсонськими міськими чиновниками було витрачено на ремонт кімнат і побутових помешкань у двох гуртожитках та закупівлю необхідного приладдя, задля створення належних умов для переселенців. Однак ремонтні роботи були проведені неякісно, а сантехніка вже через півроку потребувала заміну. Подробиці за посиланням. 

Нагадаємо, що вимушені переселенці з зони ООС та Криму, що у 2017 році отримали в тимчасове користування кімнати в херсонських гуртожитках, бояться ці кімнати втратити. Про це дізнались наші кореспонденти після відвідання їх тимчасових помешкань. Виявилось, що ніяких документів на своє нове житло переселенці не мають, тому хвилюються що в будь-яку хвилину можуть бути звідти виселені. Подробиці за посиланням.

Читати новину російською.