Представлено перспективний план формування територій громад Херсонщини

19 Лютого 2020, 12:54

 15 листопада 2019 року обласна рада схвалила перспективний план області, до складу якого увійшли 58 об’єднаних територіальних громад. Сьогодні створено 37 ОТГ, з них 33 діючі. В 5 районах – Верхньорогачицький, Генічеський, Нововоронцовський, Новотроїцький, Скадовський – не створено ОТГ.

Детально про формування територій громад доповів перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій на засіданні обласної ради розвитку громад та територій, інформує Facebook ХОДА.

«На сьогодні питання формування ОТГ на Херсонщині – це один із найважливіших напрямів роботи, оскільки формування оптимальної моделі базового та субрегіонального рівнів області та створення ефективних громад є одним з основних питань», – наголосив Дмитро Бутрій.

17 січня 2020 року в Міністерстві розвитку громад та територій за участю заступника міністра, голови підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України, народних депутатів України, представників КМУ, всеукраїнських асоціацій, органів місцевого самоврядування, експертів відбулась консультативна зустріч щодо обговорення перспективного плану формування територій громад Херсонської області.

Перший заступник голови ОДА зазначив, що не всі громади підтримані Урядом, бо за фінансовими та економічними показниками було прийнято рішення приєднати їх до більш потужних громад. Це робиться для того, щоб виконувалися основні функції покращення освітніх, медичних та адміністративних сервісів для населення.

Нагадаємо, що після закінчення процесу децентралізації зміняться й функція та завдання, що ставляться перед владою області. Префекти, що прийдуть на зміну теперішнім головам ОДА будуть мати інші повноваження та їх роль в управлінні державою буде також дещо іншою. Читати новину повністю.

Новина російською.