Права кримських вірян УПЦ постійно порушуються — Коляда

14 Лютого 2020, 15:02

Фото IPC-Херсон

Права вірян Української Православної Церкви в Криму повсякчас порушуються. Україні необхідно активізувати дії на міжнародній арені задля  розголосу  цієї проблеми. 

Про це Під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції розповіла Міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

“Ми розробили та погодили з усіма органами виконавчої влади постанову про захист духовних прав вірян Кримської єпархії Української Православної Церкви. Це робиться в контексті захисту самої будівлі Кафедрального собору. Це буде публічний крок, що допоможе донести до міжнародної спільноти порушення прав вірян, що відбуваються в Криму”, – зазначила Коляда.

Також пані Оксана наголосила, що вона фактам порушення прав вірян УПЦ в Криму вона доповідала на засіданні Генеральної Асамблеї ООН в грудні цього року.

Нагадаємо, що на контрольно-пропускному пункті “Чонгар” може бути збудовано християнську каплицю та молитовну кімнату для мусульман. Подробиці за посиланням. 

Читати новину російською.