Постачання дніпровської води у Крим до деокупації не буде – Кориневич

04 Лютого 2020, 21:21

Фото IPC-Херсон

Україна не збирається поновлювати постачання дніпровської води в Крим до деокупації півострова. Інформація, що з’явилась в деяких ЗМІ не відповідає дійсності.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив постійний представник президента в АРК Антон Коріневич. 

“11-12 лютого відбудеться виїзне засідання Комітет Верховної Ради України з прав людини до Херсонської області з метою ознайомлення з питаннями, пов‘язаними з тимчасово окупованими територіями АР Крим та м. Севастополь. В ході цього візиту заплановано візит на КПВВ «Каланчак» і логічно під час цього візиту відвідати також дамбу перекритої ділянки Північно-Кримського каналу, оскільки дамба знаходиться в безпосередній близькості до КПВВ. Ніхто ні про яке відновлення водопостачання не говорить, вода з каналу піде в Крим тільки після деокупації. Жодної води до деокупації. Виїзне засідання Комітету ніяк не пов‘язане з питанням водопостачання, а має на меті ознайомлення з ситуацією біля адмінмежі з тимчасово окупованою АР Крим,”- зазначив Кориневич.

Кориневич наголошує, що наразі питання про відновлення постачання води до тимчасово окупованого півострова наразі не обговорюється.

Нагадаємо, що нещодавно відкритий на КПВВ “Каланчак” ЦНАП працює в штатному режимі, та не надає повного обсягу послуг і дотепер. Докладніше про це читайте за посиланням. 

Читайте новину російською.