На КПВВ «Чонгар» можуть з’явитися релігійні об’єкти

13 Лютого 2020, 14:50

Фото IPC-Херсон

На контрольно-пропускному пункті “Чонгар” може бути збудовано християнську каплицю та молитовну кімнату для мусульман.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції розповів Постійний представник президента Україну в АРК Антон Кориневич.

“Ми постійно проводимо моніторинг ситуації навколо КПВВ і тих послуг, що можуть бути надані на його території. Ми плануємо розмістити у сервісних зонах контрольних пунктів не тільки ЦНАПи, а й офіси юристів для безоплатної правової допомоги, відділення банків та пошту.

Також з владикою Климентом обговорюється  питання, щодо побудови в межах сервісної зони КПВВ каплички православної церкви України та молитовної кімнати для мусульман. Люди повинні мати можливість здійснювати свої релігійні обряди. Я думаю що це було б гарним символом і в цілому гарна річ”, – зазначив Кориневич.

Також в межах КПВВ планується відкриття аптечного пункту та медичного центру, зважаючи на неналежну якість ліків та медичного обслуговування на тимчасово окупованому півострові.

Нагадаємо, що делегація представників Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій відвідала КПВВ “Каланчак” та ЦНАП у Чаплинці. Подробиці у матеріалі. 

Читати новину російською.