На Херсонщині автономізовано 97,7% медичних закладів – Короленко

24 Лютого 2020, 15:46

Фото ХОДА

Херсонська область вийшла на завершальний етап щодо здійснення заходів у підготовці закладів охорони здоров’я до контрактування з Національною службою здоров’я України.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів  директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко.

«Наша область ділить 3 місце по Україні щодо готовності закладів вторинної та третинної медичної допомоги до контрактування з НСЗУ. Зокрема, на 20 лютого серед закладів охорони здоров’я вже автономізовано 97,7%, чинну ліцензію на медичну практику мають 97,7%, наявність ліцензії на наркотичні засоби складає 100%, зареєстровано в електронній системі охорони здоров’я 100%, до медичної інформаційної системи підключено 100%. Загальний відсоток готовності закладів до контрактування з НСЗУ – майже 95%», – проінформував Віктор Короленко.

Він також зазначив, що відпрацьована дорожня карта щодо госпіталізації всіх хворих до закладів охорони здоров’я області.

Нагадаємо, що на Херсонщині працює оперативний штаб щодо недопущення занесення і поширення випадків коронавірусу. Подробиці за посиланням. 

Читати новину російською.