Ми повинні частіше говорити про Крим — Коляда

22 Лютого 2020, 13:31

Фото IPC-Херсон

Теми, пов’язані з окупацією Кримського півострова, висвітлюються недостатньо. Проблемні питання, що стосуються деокупації та реінтеграції Криму мають частіше з’являтися у вітчизняних та закордонних ЗМІ.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції розповіла Міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

“Я ознайомилась з дослідженням про те, що в січні Крим майже не згадували в засобах масової інформації. І це, насправді, є нашим спільним завданням, або нашим спільним недопрацюванням. Ми маємо поєднати зусилля, щоб про Крим чули та чули постійно. Кожен наш крок на шляху реінтеграції півострова має бути висвітлено в ЗМІ. Люди в окупованому Криму повинні відчувати нашу підтримку. Вони повинні бути проінформовані про те, які послуги вони можуть отримати на материковій частині України, поки ми не повернули ці території”, –зазначила Міністерка.

За словами Коляди, в Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених для цих цілей з’явиться окрема посада — заступника з питань Кримського півострова.

Нагадаємо, що під час відвідування Комісією з деокупації КПВВ Каланчак, представники Меджлісу кримськотатарського народу звинуватили перевізників в корупції та порушеннях закону. Подробиці у відео. 

Читати новину російською.