Херсонщина долучається до всеукраїнського проєкту «Озеленення України»

10 Лютого 2020, 19:47

«Озеленення України» – це масштабний проєкт, метою якого є відновлення екосистеми України та світу загалом, розвиток екологічної свідомості всіх людей планети. За 24 години 20 березня учасники з усіх куточків України мають разом висадити 1 000 000 дерев.

Про це під час прес-конференції кореспондентам IPC-Херсон повідомив голова ХОДА Юрій Гусєв.

«Для нашого регіону цей проєкт є неймовірно важливим, тому що в нашій області сконцентровано найбільше штучних насаджень і відновлення лісу є однією з пріоритетних задач нашої команди», – зазначив Юрій Гусєв.

Крім того, очільник області наголосив, що планується не просто розширення кількості насаджень – Херсонщина має стати в цьому регіоном-лідером.

Над визначенням дати масової висадки дерев працювала ціла команда фахівців, які обрали оптимальний для всіх регіонів України день календаря.

Координатором проєкту в області визначено радницю голови ОДА Марина Волошенко . За додатковою інформацію щодо участі в проєкті можна звертатися за телефоном +380 97 447 07 80.

Нагадаємо, що Минулий рік офіційно став найтеплішим в Україні за всю історію метеоспостережень, починаючи з 1881-го. Наприклад, середня річна температура для Києва становила 10,6 градуса за Цельсієм, що суттєво перевищує норму. Деталі за посиланням. 

Читати новину російською.