Завдяки центрам “Крим-Україна” до херсонських ВНЗ вступили 234 особи

17 Січня 2020, 12:58

Фото IPC-Херсон

Починаючи з 2017 року, завдяки освітній програмі “Крим-Україна”, до закладів вищої освіти в Херсоні вступили  234 ВПО з окупованого півострова.

Про це під час селекторної наради в ХОДА кореспонденту IPC-Херсон розповіла заступниця директора Департаменту освіти Херсонської обласної державної адміністрації Ніна Левенець.

“Через освітні центри “Крим-Україна” до херсонських закладів вищої освіти, якщо рахувати з 2017-го року, вступили 234 абітурієнти. Безпосередньо у 2019-му році ця кількість складає 76. Це третина від загальної кількості студентів з Криму, що вступили до херсонських вищих навчальних закладів,” – розповіла Левенець.

Та в Департаменті освіти зазначають, що ці цифри є мізерними у порівнянні з кількістю осіб, що подавали документи  . З шестисот заяв, що надійшли до освітніх центрів, успішно процес вступу пройшли лише 76 абітурієнтів, що менш як 20% від загальної кількості. Це дуже низький показник, навіть якщо враховувати що майбутні студенти мало право подавати документи одразу в кілька ВНЗ де діє програма “Крим-Україна”.

Нагадаємо, що загалом на території області освіту здобувають 1399 дитини з родин переселенців, 256 з них — ВПО з Криму. Докладнішу про це за посиланням. 

Текст російською.