В ЦНАПах Херсонщини з’явилась можливість дистанційного обслуговування

07 Січня 2020, 14:14

За допомогою нового обладнання спеціалісти ЦНАПів у 2020 році зможуть надавати адміністративні послуги віддалено від свого робочого місця. Ця інформація з’явилась на сайті Херсонської обласної державної адміністрації. Здійснюватись дистанційне обслуговування буде за допомогою мобільних кейсів.
Мобільний кейс включатиме обладнання, яке складатиметься з комплекту сучасної портативної техніки: ноутбуку, сканера, принтера, модему для доступу до мережі Інтернет, веб-камери, пристрою для зчитування інформації з паспортів з електронним безконтактним носієм. Такий кейс розрахований на 8 годин автономної роботи.

Завдяки мобільному кейсу громадяни, які перебувають на стаціонарному лікуванні та у найвіддаленіших населених пунктах, люди з особливими потребами та похилого віку зможуть отримувати якісні адміністративні послуги не відвідуючи ЦНАП. Все це стало можливим завдяки плідної співпраці державної адміністрації з проєктом технічної допомоги USAID.
Так, за  допомогою цих мобільних кейсів будуть обслуговувати мешканців Генічеського, Новотроїцького, Чаплинського районів, а також Мирненської ОТГ Каланчацького району.